Anonyymit kryptovaluutat

Tässä artikkelissa listaamme tunnetuimpia anonyymejä kryptovaluuttoja. Kannattaa kuitenkin muistaa tarkistaa valuutan yksityisyys ennen käyttöä sillä esimerkiksi alustoissa saattaa esiintyä haavoittuvuuksia aina silloin tällöin.

Monero on ehkäpä tunnettuin salattu kryptovaluutta jonka kehittäjätiimi pyrkii luomaan aktiivisesti anonyymiä kryptovaluuttaa. Monet alamaailman huumekaupat käyttävät Moneroa Bitcoinin sijasta sen hyvien henkilöllisyyden piilottavien ominaisuuksien takia. Monero lohkoketjussa tapahtuu yli 7000 siirtoa päivässä ja se tekee siitä yhden suosituimmista anonyymeistä valuutoista.

Dash on yksi potentiaalisimmistä Moneron haastajista ja sen onkin ohittanut Moneron jo päivittäisissä siirroissa joita tapahtuu jopa yli 15 000 per päivä. Dashin yksi hyvistä ominaisuuksista on myös automaattiset kuukausimaksut joita esimerkiksi palveluntarjoaja pystyy tarjoamaan kuukausittaisen automaattisesti veloitettavan maksun.

Pivx eli Private Instant Verified Transaction tarkoittaa “Yksityinen Välitön Vahvistettu Rahansiirto”, joka on luoto muiden anonyymien kryptovaluutoiden kilpailijaksi. Pivx verkossa tapahtuu noin 1200 siirtoa päivässä joka tekee siitä huomattavasti pienemmän kuin muut anonyymit kryptovaluutat.

Verge salaa käyttäjien tietoja TOR-verkon kautta ja I2P teknologiaa hyödyntäen. Vergen ominaisuutena on myös nopeat siirrot jotka kestävät arviolta noin 5 sekunttia. Vergen takana on aktiivinen yhteisö ja kehittäjätiimi joka rakentaa valuuttaa eteenpäin uusilla ominaisuuksilla.

2 thoughts to “Anonyymit kryptovaluutat”

  1. Yksi potenttiaalinen on myös DeepOnion, käyttää Tor-verkkoa siirtoihin ja nodet myös siellä, hinta tällä hetkellä 6-8 dollarin hujakoilla

  2. Yksityisyyttä vaalivana valitsisin Moneron milloin vain Dash sijasta, sillä siinä on haavoittuvuus mikä paljastaa siirtojen IP osoitteet. Lisäksi Dash:in hinta perustuu lähinnä feikkitreideihin ja hypeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *