Kryptovaluutta ja treidaus sanastoa

Kryptovaluutta sanastoa

Maker fee on kulu joka syntyy kun lisäät likviditeettiä tarjouskirjaan (order book) ja joku muu täyttää tarjouksesi, eli jos myynti/osto komentosi tulee näkyville kirjaan maksat silloin “maker fee” kulun.

Taker fee on kulu joka syntyy kun tarjouksesi toteutetaan välittömästi saatavilla olevaa tarjousta vastaan. Market order kommennossa kulu on aina “taker fee”. Tämä kulu on yleensä korkeampi sillä se ei lisää likviditeettiä tarjouskirjaan.

Order book eli suomeksi kaupankäynnin tilauskanta, tarkoittaa sivustolla näkyvää taulukkoa joka näyttää osto ja myynti tarjoukset.

ATH eli “All Time High” tarkoittaa korkeinta hintaa mikä valuutalla on ollut.

Volume (24h) tarkoittaa kuinka suurella määrällä valuuttaa on treidattu 24 tunnin sisään. Huomioi että esim. coinmarketcap.com ei ota laskentaan mukaan kaikkia pörssejä ja yksittäisessä pörssissä näkyy vain kyseisen alustan volyymi.

Circulating Supply tarkoittaa määrää joka on ollut/on saatavilla.

Max supply on koko summa mitä valuuttaa on saatavilla. Eli max supply – circulating supply on yleensä kryptovaluutan kehittäjille jäävä osa.

SMA tulee sanoista “Simple Moving Average”, eli yksinkertainen liukuva keskiarvo. Tämä lasketaan jakamalla kynttilän edellinen sulkuhinta + nykyinen sulkuhinta aina kahdella (paitsi ensimmäisen kynttilän kohdalla).

EMA eli “Exponental Moving Average” on suomeksi eksponentiaalinen liukuva keskiarvo. Tasaisen hinnan sijasta EMA:ssa painotetaan erityisesti viimeaikaista hintaa.

Sanoja puuttuu? Kommentoi alle puuttuvia termejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *