Miten valita itselle sopiva kaupankäyntialusta?

Pörssien erot yleisesti

Treidausalustoja ja kryptovaluuttapörssejä löytyy nykyään jopa satoja eri vaihtoehtoja, niin ollen alustoissa on myös merkittäviä eroja. Tämän artikkelin on tarkoitus perehdyttää eri vaihtoehtoihin ja mahdollisuuksiin mitä tietyt alustat tarjoavat. Aluksi Alustaa valitessa kannattaa keskittyä siihen erityisesti mitä ominaisuuksia treidausalustalta haluaa, sekä vertailla alustojen välisiä kuluja. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon alustan maarajoitukset, sekä sivuston mahdollinen downtime ja kuinka usein tätä tapahtuu.

Alustojen ominaisuudet

Alustoissa on useita eroja ominaisuuksissa, sillä useat tarjoavat vain yksinkertaisen kaupankäyntialustan, eikä yhteen työkaluja (indikaattoreita) analyysien tekemiseen. Lisäksi treidaajan on syytä ottaa huomioon kaupankäyntikulut, varsinkin jos taktiikkana on scalping tai vastaava nopeatempoinen kaupankäynti. Paljon työkaluja vaativalle treidaajalle suosittelemme erityisesti Binancea sen hyvän indikaattori sekä valuuttapari valikoiman takia. Vähemmän ominaisuuksia tarvitsevalle suosittelemme GDAX:ia, mutta alusta tukee vain neljää eri kryptovaluuttaa kirjoitushetkellä.

Alustojen tietoturva ja muut ominaisuudet

Tietoturva on tärkein elementti valitessasi kaupankäyntialustaa. Yhä useammin kuulee miten jonkun tililtä on varastettu valuuttaa, usein vika ei ole itse alustassa vaan käyttäjän huolimattomassa tietoturvassa. Suosittelemmekin käyttämään aina kaksivaiheista tunnistusta tilien yhteydessä (Google Authenticator tai SMS vahvistus). Alustoja jotka näyttävät hämäriltä ja eivät ole tunnettuja kannattaa välttää vahinkojen estämiseksi. Sivustollemme listatut sivustot ovat kaikki turvalliseksi luokiteltuja ja käyttävät offline lompakoita asiakkaiden varojen turvaamiseen.

Alustan valinta

Alla olevassa taulukossa on listattuna parhaat kryptovaluuttapörssit mitä markkinoilta löytyy. Alustat ovat testattuja ja tutkittuja meidän puolesta ja käytämmä itse samoja alustoja. Muistathan aina kryptovaluuttoihin sijoittamisen riskit!

Nimi Ominaisuudet Arvosana Linkki
GDAX/Coinbase 0% Maker Fee
0.25-0.3% Taker Fee
Ilmaiset 10 $ arvosta Bitcoinia*
Suora EUR siirto
LIITY NYT
BitBay 0.17-0.43% Kaupankäyntikulut
BitBay pankkikortti
Suora EUR siirto
LIITY NYT
Exmo 0.2% Kaupankäyntikulut
Parhaat talletusvaihtoehdot
Suora EUR siirto
LIITY NYT
Binance 0.1% Kaupankäyntikulut
Treidaus indikaattorit
USDT Tuki
EUR/USD talletus
LIITY NYT
HitBTC 0.1% kaupankäyntikulut
0.01% Maker Fee Bonus
USDT Tuki
EUR/USD talletus
LIITY NYT
BitMEX 0.075% Kaupankäyntikulut
Jopa 100x vipu
-10% kuluista ensimmäiset 6kk
EUR/USD talletus
LIITY NYT
Coinexchange 0.15% Kaupankäyntikulut
Paljon kryptovaluuttoja
EUR/USD/USDT talletus
LIITY NYT
Gate.IO 0.2% Kaupankäyntikulut
VIP kaupankäyntitasot
USDT Tuki
EUR/USD talletus
LIITY NYT
LocalBitcoins Suomalainen
Vain Bitcoinien osto tai myynti
Treidaus
LIITY NYT
LakeBTC 0-0.2% Kaupankäyntikulut
Treidaus indikaattorit
Korkeat siirtokulut
LIITY NYT

3 thoughts to “Miten valita itselle sopiva kaupankäyntialusta?”

    1. Ainakin Exmosta näyttäis pystyvän ostaa suoraan euroilla. Suora XMR/EUR pari löytyy eli sinne vaan lisää visan ja pistää vinkumaan :DDD

      1. Toinen vaihtoehto on myös ostaa GDAX:ista ja siirtää sieltä vaikka Binanceen. Vähän tosin voi tulla kustannuksia siirrosta, mutta jos kokee että pitää olla joku muu kuin EXMO niin suosittelen siirtämään. Kuitenkin esim. Binancessa pienemmät treidauskulut verrattuna kyseiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *