Oman treidaus strategian kehittäminen

Aina ennen kuin aloittaa treidaamaan, on hyvä suunnitella mitä strategiaa käyttää. Suurin osa henkilöistä jotka eivät käytä treidaus strategiaa häviävät rahaa ennemmin tai myöhemmin. Tämä artikkelin tarkoitus on opettaa yksinkertaisen kaupankäynti strategian kehittäminen.

Ensimmäinen vaihe strategian luomisessa on valita indikaattorit joita haluat käyttää. Monen indikaattorin käyttäminen samanaikaisesti on usein kannattavaa, jolloin näät paljon informaatiota hinnan kehityksestä. Itse pidän erityisesti hyvänä yhdistelmänä Bollinger Bands- sekä RSI indikaattoria, joten käytämme näitä esimerkki strategiana.

Kun olet valinnut omat indikaattorisi on aika vaihtaa indikaattorien asetuksia ja tutkia valuutan liikehdintää. Kaikki indikaattorit eivät täysin sovellu kryptovaluuttoihin suuren volatiliteetin takia, koska ne ovat suunniteltu toimimaan osakemarkkinoille. Aika tutkia pitävätkö indikaattorin asetukset paikkaansa, ensin testissä Bollinger Bands.

Bollinger Bands

Kuvasta näämme että indikaattorin asetukset ovat oikein sillä hinnan lähentyessä ylintä viivaa hinta lähtee laskuun ja rikkoessa alimman viivan näämme, että hinta kääntyy nousuun.

RSI

RSI indikaattorin alempana raja-arvona pidetään kolmeakymmentä, jolloin hintaa pidetään liian alhaisena. Tämä kertoo mahdollisen ostoposition paikan. Ylempänä raja-arvona pidetään noin seitsemääkymmentä, jolloin hinta on noussut tavallista korkeamalle. Tämä arvo taas kertoo mahdollisen lyhyeksimyynnin position paikan.

Kuvasta näkyy että arvot ovat toimivat, sillä indikaattori seuraa hintaa tasaisesti ja valuutta lähtee laskuun indikaattorin ylittäessä arvon 70 ja nousuun lähentyessä RSI arvoa 30.

Nyt olet määrittänyt käytettävät indikaattorit käyttöösi ja voit aloittaa kaupankäynnin. Muistathan että indikaattorit eivät ole “varmoja” ja äkillisiä normaalista hintakehityksestä poikkeavia tiputuksia/nousuja sattaa tapahtua esimerkiksi uutisen seurauksena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.