Tutkimus: Bitcoin rahanpesu alle 1 prosenttia kaikista siirroista

Bitcoinin rahanpesun vaaroja tutkinut FDD (Defenddemocracy) julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan alle 1 prosentti kaikista Bitcoin transactioista liittyy rahanpesuun. Aiemmen monet kriitikot ovat pitäneet Bitcoinia rahanpesun satamana ja näin ollen tutkimuksen tavoitteena oli poistaa ennekkoluuloja ihmisiltä Bitcoinia ja muita kryptovaluutoita kohtaan.

Lähes kaikista rahanpesuun liittyvistä Bitcoineista tulee tutkimuksen mukaan Silk Road, Alpha Bay tai vastaavista alamaailman markkinapaikoista.
Euroopassa käsiteltiin jopa viisikertaa Pohjois-Amerikkaa enemmän laittomia siirtoja. Raportissa arvioitiin että ainut keino vähentää rahanpesu toimintaa kryptovaluutoissa on vain valvonnan lisääminen sekä koulutuksen lisääminen valvontahenkilöstölle.

Bitcoin lohkoketjussa tapahtuu jopa yli 300 000 siirtoa päivässä joka on valtava määrä verrattuna esim. Moneroon jota siirretään arviolta 7000-10000 per päivä. Summa on toki suuri jos lasketaan että laittomia siirtoja on 1 prosentti (3000), mutta tämä on kuitenkin aikaisempaa luultua vähemmän.

One thought to “Tutkimus: Bitcoin rahanpesu alle 1 prosenttia kaikista siirroista”

  1. Moni verojen kiertäjä ja rahanpesijä on varmasti kyllä siirtynyt enemmän salausta omaaviin kryptoihin kuten moneroon, voisi selittää vähäistä määrää bitcoineissa? Ainakakin omaan päähän kuulostaisi järkevältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.